Curs per a tutors d’empresa FP dual

En l’FP dual, la figura del tutor d’empresa és clau per a l’èxit del projecte, ja que és el responsable de la formació de l’aprenent durant la seva estada a l’empresa. Per aquest motiu, la Direcció General de Formació Professional i Ensenyaments Artístics Superiors del Govern de les Illes Balears, en col·laboració amb la Cambra de Comerç, organitza un curs online i gratuït per oferir eines i recursos que permetin desenvolupar amb èxit aquesta tasca.

Aquest curs es dirigeix tant als tutors que s’incorporen al sistema per primera vegada com als tutors amb experiència en l’FP dual del sistema educatiu, independentment de la mida i l’activitat empresarial.

El curs tindrà una durada total de 12 hores, la meitat serà de formació online i l’altra meitat s’haurà de realitzar individualmente a través del campus virtual, sense horari predeterminat i amb accés habilitat fins a final d’any. Les 6 hores de classe es reparteixen en 3 sessions de dues hores cada una en directe virtual els dies 9, 16 i 23 de novembre de 9h a 11h.

Després de passar amb èxit la formació, s’obté un certificat de la Cambra de Comerç de Mallorca i la Direcció General de Formació Professional i Ensenyaments Artístics Superiors.

En aquest curs es tractaran els temes més importants per al bon desenvolupament dels mesos en els que l’alumne / aprenent es formi a l’empresa:

Context: FP dual del sistema educatiu i el model de les Illes Balears

  • La importància de la tutorització
  • Les fases del projecte: selecció dels alumnes, acolliment i formació
  • Eines i recursos per al desenvolupament de la funció docent en l’empresa

IMPORTANT PER AL PROCÉS D’INSCRIPCIÓ

Aquest curs es realitzarà mitjançant la nova comunitat virtual d’empreses vinculades amb l’FP dual del sistema educatiu. La inscripció a la comunitat és gratuïta, però comporta un petit procés, que et detallam a continuació:

  1. Registra’t a la plataforma: https://app.copernic.tech/fp-dual-illes-balears
  2. Valida el teu correu electrònic. Rebràs un mail amb un enllaç per validar que el teu correu és el correcte
    Crea un usuari d’accés a la plataforma (a aquesta pàgina t’hi durà automàticament l’enllaç del mail que rebràs)
  3. Al tractar-se d’una comunitat exclusiva per a les empreses i els centres vinculats amb el projecte FP dual del sistema educatiu, l’acceptació a la mateixa la realitzarem manualment des de la Cambra de Comerç de Mallorca. Per aquest motiu, no podràs accedir-hi fins que rebis un nou mail al teu correu acceptant l’ingrés a la comunitat.Ara sí! Ja ets usuari acceptat i pots accedir a tot el contingut de la plataforma.
  4. Inscriu-te, amb un sol clic, a les sessions del curs