122 alumnes d’FP Dual han signat un contracte de formació el curs 20/21

El Director General de Formació Professional, Toni Baos, i el vicepresident de la Cambra de Comerç de Mallorca, Josep Lluís Aguiló, visiten l’empresa TALAT per a conèixer de prop el treball que es realitza amb els joves aprenents de la FP Dual.

TALAT, dedicada al sector de l’enginyeria i el programari, col·labora des de fa dos anys amb l’FP Dual contractant alumnes del Grau Superior de Sistemes Electrotècnics i Automatitzats de l’IES Manacor. Durant la visita realitzada a les instal·lacions de l’empresa, Baos i Aguiló -acompanyats de la “cap de servei” d’FP, Olivia Caballero, i de la responsable de Formació de la Cambra, Cristina Julià– han pogut conèixer de primera mà l’experiència de l’alumne de l’IES Manacor amb contracte de formació, Joan Miquel Andreu. Una experiència professional i acadèmica molt enriquidora que des de l’inici dels seus estudis permet a l’alumne estar en contacte amb la realitat laboral.

Toni Baos, ha assenyalat que “aquesta modalitat de formació professional no només garanteix la inserció laboral dels alumnes que la cursen, sinò que també amplia la qualitat de la pròpia formació pel contacte permanent dels tutors tant del centre educatiu com de l’empresa que hem de continuar millorant

D’altra banda, Maria Magdalena Payeras, Co CEO de Talat, ha remarcat que un dels punts forts dels contractes d’FP Dual és la durada d’aquests “els contractes de 16 mesos permeten a l’alumne una major impliación en l’empresa” i una major implicació a les necessitats.

Per part seva, el professor i tutor de l’IES Manacor, Pere Riera, ha destacat la reprocidad de l’aprenentatge per part també del centre en conèixer l’experiència laboral dels seus alumnes. L’IES Manacor forma part del probranca d’FP Dual des de fa sis anys.

El curs 2020/2021, malgrat la difícil situació econòmica per la qual passa el teixit empresarial, 122 alumnes han pogut signar un contracte de formació amb empreses de Mallorca. Es tracta de joves que al setembre de 2020 van començar Primer d’algun dels 12 cicles que ofereix la modalitat Dual de Formació Professional. Aquests contractes que estan remunerats en funció de les hores realitzades, la categoria i el sector econòmic, tenen una durada de mínim un any.