Beneficis de l’FP intensiva per les empreses

L’FP Intensiva és un model que combina formació al centre educatiu i a l’empresa, amb un contracte de treball de formació en alternança retribuït. És una bona opció tant per als alumnes que volen treballar en un entorn real mentre es formen, com per les empreses que volen incorporar a les seves plantilles personal jove, amb motivació i ganes d’aprendre.

L’estada de l’alumne a l’empresa consisteix en un període formatiu amb un contracte de formació i aprenentatge remunerat i amb una durada mínima d’un any. L’aprenent participa activament en el procés productiu i es prepara en un entorn real de feina. El nostre objectiu és que les empreses puguin trobar els millor professionals formats en el seu segment del mercat.

Una solució per a l’empresa, una oportunitat per l’estudiant

Un dels principals avantatges per les empreses col·laboradores és que poden incorporar a les seves plantilles personal jove qualificat que aporta creativitat i una visió diferent de l’empresa, a més, implica a l’empresa en el procés formatiu de l’alumnat i estimula el relleu generacional.

Durant tota la formació-empresa es fa un seguiment per part del tutor de l’empresa i del centre formatiu, que supervisen el treball i evolució de l’alumne. D’aquesta manera es crea un vincle amb el centre educatiu, el tutor i l’empresa, sense dubte, una experiència enriquidora i beneficiosa per a totes les parts implicades.

Els beneficis d’aquesta connexió són molt favorables per l’empresa, és per això animam a les empreses a formar part d’aquesta comunitat i connectar de forma directa la formació del centre educatiu amb la realitat empresarial.

Pel que fa a bonificacions fiscuals, el passat juliol es va aprovar un paquet de mesures que bonifiquen les quotes de la Seguretat Social. En l’anterior convocatòria, les empreses podien sol·licitar les següents ajudes:

  • Una bonificació de 1.500 euros anuals durant tres anys en el cas d’homes i de 1.800 euros per a dones, si el contracte de formació es transforma en indefinit.
  • Reducció del 100% de les quotes empresarials si la plantilla és inferior a 250 treballadors.

Si ets una empresa i estàs interessat en la contractació juvenil, contacta amb la Cambra de Comerç de Mallorca i ens posarem en contacte per ampliar els detalls de la participació directament relacionats amb les peculiaritats del seu sector. A la pàgina web pots consultar tots els avantatges i conèixer les empreses col·laboradores que formen part d’aquesta comunitat.

Email: pbes.formacio@cambramallorca.com Telèfon: 971 71 01 88 ext. 2228 i 2522