Preparats per un nou curs?

Estrenam el nou curs 2022-23 d’FP Intensiva amb molta il·lusió, motivació i preparats per un any ple de reptes i novetats. En primer lloc, cal recordar que el mes de març es va aprovar la nova Llei Orgànica 3/2022 d’Ordenació i Integració de la Formació Professional que marca un pas endavant per a consolidar definitivament aquesta modalitat. Com a novetat i respecte al curs passat, s’han sumat 25 cicles formatius més, dels quals 4 corresponen a l’FP intensiva, el GS d’Administració i Finances al CIFP al CIDE, a Palma; el GM en Cuina i Gastronomia, també al CIFP Juníper Serra; i, per primera vegada el règim intensiu arriba a Menorca i Eivissa, amb el GM de Cuina i Gastronomia a l’IES Maria Àngels Cardona de Ciutadella i a l’IES Isidor Macabich d’Eivissa. Així, s’augmenta el nombre de places i els alumnes matriculats respecte a l’any anterior. L’objectiu principal d’aquesta nova etapa és convertir la Formació Professional en una garantia sòlida d’èxit en inserció laboral que ajudi a reduir la taxa d’atur juvenil.

FORMACIÓ I ASSESSORAMENT

Per començar el nou curs acadèmic amb bon ritme i coneixement de la formació combinada, durant les primeres setmanes ens hem centrat en establir pautes i sessions informatives als diferents centres dirigits tant als alumnes com als professors. La nostra màxima és donar una visió més precisa de la formació intensiva, orientar als alumnes i donar les eines als tutors per resoldre els dubtes de l’alumne i ajudar-lo en la seva formació a l’aula i a l’empresa. Un dels avantatges més grans d’estudiar Formació Professional Intensiva és que implica ensenyament i aprenentatge pràctic a les mateixes empreses, per la qual cosa el seu model de formació està estretament lligat amb les necessitats laborals.

Durant els mesos d’octubre i novembre, la Direcció General de Formació Professional i Ensenyaments Artístics Superiors del Govern i la Cambra de Comerç de Mallorca organitzensessions informatives a diferents centres educatius que imparteixen la modalitat intensiva. Una oportunitat per resoldre dubtes i conèixer totes les possibilitats que l’FP intensiva ofereix. De forma paral·lela, jornades de formació dirigides a tutors de centres educatius i de l’empresa.