Nou termini d’inscripció per les places vacants

El passat 20 de juliol es publicaren les llistes definitives d’admesos per al curs 2022-2023 amb el corresponent termini de matrícules. En cas de no haver aconseguit plaça a l’opció demanada, en aquesta entrada de blog, t’explicam com fer els tràmits per presentar una sol·licitud fora de termini per aconseguir una de les places vacants en els cicles d’FP intensiva.

A partir de l‘1 de setembre i fins al 14 d’octubre, es convocarà una nova oportunitat amb l’obertura del termini extraordinari o segona fase del procés d’admissió als cicles formatius. Primer s’ha de comprovar la llista de places vacants al centre educatiu i/o al grau desitjat i presentar el full de sol·licitud fora de termini per alguna de les places que han quedat vacants d’FP intensiva.

Aquest tràmit s’ha de fer telemàticament i es dirigeix a aquelles persones que no han obtingut plaça al juny (grup 1), a les que no ho vàren sol·licitar a temps o altres casos particulars (grup 2).

En el procés d’admissió també es valora la formació complementària directament relacionada amb el cicle formatiu o el sector productiu, l’experiència laboral i els coneixements o competències en llengua anglesa.

Les persones interessades en cursar la formació professional intensiva, han de complir els requisits per poder ser contractades laboralment mitjançant un contracte de treball de formació en alternança. Igualment, han de complir algun dels requisits que els permeten accedir al cicle formatiu que sol·liciten.

Si es dona el cas, es recomana presentar un acord amb una empresa on es farien les pràctiques laborals del curs. Aquest document es coneix com a proposta d’idoneïtat i la teva sol·licitud d’admissió tendrà caràcter preferent.