Termini extraorinari per cursar FP intensiva

El passat 20 de juliol, els diferents centres educatius publicaren les llistes definitives d’admesos per al curs 2022-2023 amb el corresponent termini de matrícules. En cas de no haver aconseguit plaça a l’opció demanada, en aquesta entrada de blog, t’explicam com fer els tràmits per presentar una sol·licitud fora de termini i aconseguir una de les places vacants en els cicles d’FP intensiva.

A partir de l‘1 de setembre, i fins al 14 d’octubre, estarà obert el termini extraordinari de sol·licitud de plaça (anomenat també segona fase del procés d’admissió), per tal d’accedir als cicles formatius d’FP intensiva. Aquest tràmit es dirigeix a aquelles persones que no han obtingut plaça al juny o a les que no ho vàren sol·licitar a temps.

En primer lloc, el que cal fer és comprovar la llista de places vacants publicada per la Conselleria d’Educació, on s’informa dels centres educatius i dels graus formatius on hi ha places vacants.

En segon lloc, entre l’1 de setembre i el 14 d’octubre, s’ha de presentar, directament al centre educatiu on es vulgui cursar l’FP intensiva, el full de sol·licitud fora de termini per a la plaça desitjada.

Les persones interessades en cursar la formació professional intensiva, han de complir els requisits per poder ser contractades laboralment mitjançant un contracte de treball de formació en alternança. Igualment, han de complir algun dels requisits que els permeten accedir al cicle formatiu que sol·liciten.

És recomanable, si es té l’oportunitat, presentar un acord amb una empresa en la qual realitzar l’FP intesiva, ja que en aquest cas, la teva sol·licitud d’admissió tindria caràcter preferent. Aquest document es coneix com a proposta d’idoneïtat.