Cercam empreses per sumar-se a FP Intensiva 

En blogs anteriors hem mencionat algun dels avantatges d’aquest tipus de modalitat tant per a l’alumne com per a l’empresa. Però coneixes realment tots els seus beneficis? En aquesta entrada ens centrarem a explicar de forma més detallada els aspectes que poden ser interessants per a la teva empresa. 

 

Per començar, volem recordar que la Formació Professional Intensiva combina la formació al centre formatiu i la formació remunerada en una empresa. Durant l’estada a l’empresa, l’alumne participa activament del procés productiu i aprèn en un entorn real de treball. Per altra banda, l’empresa és responsable de la formació de l’alumne i assumeix part del desenvolupament de les seves competències professionals. En definitiva, és una bona opció tant per l’alumnat que vol treballar en un entorn real mentre es forma, com per a les empreses que volen incorporar a les seves plantilles personal jove, amb motivació i moltes ganes d’aprendre.

  

Considerem que el punt anterior és el principal benefici d’aquesta comunió formació-empresa i com de gratificant és per ambdues parts. Una manera exitosa de potenciar l’apropament del món educatiu a les necessitats de l’empresa. 

 

Des de la Cambra de Comerç de Mallorca volem fomentar aquest tipus de formació i és per això que constantment busquem empreses que es vulguin sumar i oferir noves oportunitats laborals a la gent jove. Actualment, existeixen bonificacions interessants per a l’empresa que cal considerar, com la reducció de les quotes de la seguretat social:  

  • La reducció del 100 % de les quotes empresarials si la plantilla és inferior a 250 treballadors. 
  • La reducció de les quotes empresarials en 1.500 euros anuals durant tres anys en el cas d’homes i de 1.800 euros per a dones, si el contracte de formació es transforma en indefinit. 
  • També, s’han possat en marxa ajudes econòmiques de fins a 2.000€ per alumne i curs que participin al programa.

Cal destacar que amb aquesta fórmula es potencia la formació de futurs treballadors i de futurs emprenedors que han après en un entorn real de feina. Aquest aprenentatge tindrà la validació i el suport del tutor assignat per l’empresa que s’encarregarà de la formació de l’alumne i del seu desenvolupament. Aquest perfil tutor és una peça clau en tot el procés que estarà en contacte continu amb el centre educatiu. De cara a l’empresa, com a benefici empresarial, també s’obtindrà una bonificació d’aquesta figura aplicable en les assegurances socials mensualment. 

 
Com sumar-s’hi? 

 

Més de 200 empreses col·laboren amb l’FP intensiva en diferents sectors o àrees d’administració i gestió, comerç i màrqueting, electricitat i electrònica, serveis de restauració, cuina i gastronomia, turisme, informàtica, comunicacions, manteniment de vehicles i d’embarcacions d’esbarjo, entre d’altres. Si tens una empresa relacionada amb aquestes modalitats i vols entrar a formar part de la formació intensiva, t’assessorem amb totes les garanties de qualitat. 

Contacta amb la Cambra de Comerç (esanchez.formacio@cambramallorca.com i pbes.formacio@cambramallorca.com) i un membre del nostre equip assessor t’explicarà de forma més detallada els passos a seguir, tots els requeriments necessaris i els beneficis. Una vegada aprovada la sol·licitud s’haurà de signar el full de compromís de participació amb l’fp intensiva i s’iniciarà el procés d’entrevista amb el tutor del centre educatiu corresponent per determinar la proposta de col·laboració, seleccionar els candidats i formalitzar l’aprenentatge. La selecció de l’alumnat es durà a terme durant els mesos de febrer i març. Apunta’t!