Primera trobada d’ambaixadors d’FP intensiva

El mes de desembre, gràcies a la Direcció General de Formació Professional i Ensenyaments Artístics Superiors i la Cambra de Comerç de Mallorca, ha tengut lloc la primera trobada entre alumnes ambaixadors i empreses col·laboradores de l’FP Intensiva.

A l’acte van assistir-hi el director general de Formació Professional i Ensenyaments Artístics, Antoni Baos, el vicepresident de la Cambra de Comerç de Mallorca, Josep Lluís Aguiló, tres alumnes ambaixadors d’aquesta modalitat i quatre empreses col·laboradores del programa de formació.

La trobada es va desenvolupar en una xerrada distesa en què alumnes i empreses van explicar en primera persona la seva experiència i com es pot plantejar de cara al futur. Per primera vegada, cadascuna de les parts convidades van parlar dels avantatges de l’FP Intensiva i com es pot millorar de cara al futur per a alumnes, docents i tutors.

Victoria Salom i Ricardo Garrido, alumnes, van voler posar en valor aquest tipus de fromació com a “model que et permet aplicar tot el coneixement obtingut de manera directa”, destacant que “l’FP és una formació completa de qualitat que t’obre les portes del món laboral, ja que és la pròpia empresa la que et forma i ensenya en profunditat el seu model de negoci”.

En l’àmbit professional actual, cada cop més empreses demanen alumnes més qualificats en les seves competències laborals i amb una formació específica, tal com va comentar Estefania Uriarte, del grup Sampol, “l’FP Intensiva és una formació de qualitat que aporta valor als alumnes i futurs treballadors a les empreses”.

Per Àngels Rubio, exalumna d’FP Intensiva “la formació intensiva és una gran oportunitat per entrar al món laboral i tenir una visió global del món empresarial”. Segons la seva pròpia experiència, “l’FP és un model d’èxit que no ha estat un punt final, sinó un trampolí per seguir formant-me i especialitzant-me en la meva carrera professional”.

Per la seva banda, el director general de Formació Professional i Ensenyaments Artístics Superiors de la Conselleria d’Educació, Antoni Baos, va manifestar que ens trobem davant d’un “canvi de paradigma en què ens acostem cada cop més al model europeu on es detecten les competències des d’edats molt primerenques per encaminar els xavals cap a models més professionals que acadèmics”.

En resum, aquesta primera trobada ha estat una jornada molt positiva per a totes les parts, tot destacant l’objectiu comú d’impulsar la FP i convertir-la en el model idoni per a la formació de l’alumne i assegurar una millor integració laboral a l’empresa.