L’empresa Antonio Nadal Destil.leries s’uneix a la FP dual

El Director General de Formació Professional, Toni Baos, i el vicepresident de la Cambra de Comerç de Mallorca, Josep Lluís Aguiló, visiten l’empresa Antonio Nadal Destil.leries per a conèixer de primera mà l’experiència i la labor que es realitza amb els joves aprenents del programa FP Dual.

L’emblemàtica Antonio Nadal destil.leries dedicada al sector dels destil·lats i refrescos, fabrica i comercialitza al voltant de 180 tipus de begudes i enguany ha col·laborat, per primera vegada, en l’FP dual contractant alumnes del Grau Mitjà d’Instal·lacions Elèctriques i Automàtiques de l’IES Politècnic. Durant la visita realitzada a les instal·lacions situades en Marratxi, Baos i Aguiló -acompanyats de l’assessora del centre d’innovació dependent del PIP de la Direcció General d’FP i Estudis Artístics Superiors, Silvia López i de la responsable de Formació de la Cambra, Cristina Julià– han pogut conèixer de prop l’experiència de l’alumne de l’IES Politècnic amb contracte de formació, Mario Aguilera. Una experiència laboral i formativa molt enriquidora que des de l’inici dels seus estudis permet a l’alumne estar en contacte amb la realitat laboral.

Toni Baos, ha assenyalat que “la nova llei de formació professional aposta per una FP dual intensiva“. I ha afegit que “la implicació de l’empreses que participen en aquest programa, afavoreix la creació de recursos formatius i millorar la qualitat de la formació de l’alumne en el centre de treball, creant un cercle perfecte“. A més, ha recordat que “ l’FP dual garanteix la inserció professional dels alumnes que la cursen i amplia la qualitat de la formació gràcies al contacte dels tutors tant del centre acadèmic com de l’empresa

Biel Angel Morey, director general de l’empresa Antonio Nadal Destil.leries i cinquena generació familiar, ha assenyalat que “aquest programa, alhora que permet al jove endinsar-se en el món laboral, és una oportunitat d’inversió en capital humà per a l’empresa“.

Per part seva, tant el tutor d’FP dual, Daniel Budria com el responsable d’estudis de l’IES Politècnic, Enrique Serra, han coincidit que “els benefecios del progamma FP dual, sobretot per a l’alumne, són molts. Des del principi de la seva formació, l’estudiant coneix la realitat del món professional i pot compartila amb el centre, informació que proporciona una reciprocitat de l’aprenentatge també per part la nostra part en conèixer l’experiència dels nostres en les diferents empreses.” L’IES Politècnic forma part del programa d’FP Dual des de fa 8 anys.

Aquest curs 2020/2021 s’ha tancat amb un total de 122 contractes emmarcats en li programa acadèmic i formatiu de la FP dual. Es tracta de joves que al setembre de 2020 van començar primer d’algun dels 12 cicles que ofereix la modalitat dual de Formació Professional. Una iniciativa que malgrat la difícil situació econòmica per la qual passa el teixit empresarial de Mallorca, des de la Cambra de Comerç conjuminem esforços juntament amb La DG de formació professional per a aconseguir nous objectius.

A més, segons assenyala les conclusions de l’estudi promogut per la Direcció General de Formació Professional i la Cambra (coordinat per la Fundació Gadeso) dos terços de l’alumnat que es va titular en FP dual treballen en el sector laboral relacionat amb el cicle formatiu que van cursar, ja sigui en la mateixa empresa (83,7%) en la qual van desenvolupar la seva formació o en una del mateix àmbito(16,3%).