L’FP dual dóna als alumnes uns coneixements pràctics que suposen un gran avantatge per ells

La figura del tutor d’empresa és un dels pilars de l’FP dual. Es tracta d’una figura que fa de nexe entre el món acadèmic i el professional dels alumnes i són els qui els ajuden a entendre i adaptar-se a la realitat de l’entorn laboral. Els tutors d’empresa són les persones responsables de tenir cura dels alumnes mentre aquests realitzen les pràctiques remunerades. A més, són els encarregats d’acompanyar-los i supervisar-los mentre dura tot el procés.

Tal i com explica José Cortés, cap executiu del Grup Diablito i tutor dels alumnes d’FP dual del GM de Cuina i Gastronomia, “som el seu tutor i la meva feina és ensenyar-los, formar-los i quan finalitzen les pràctiques, avaluar-los”. Cortés afegeix que “en el nostre cas els ensenyam a moure’s amb soltura dins una cuina professional. És a dir, els ensenyam com és la vida real dins una cuina, des de la preparació dels ingredients fins a cuinar o fer net. Es tracta que aprenguin tota l’operativa diària de la cuina d’un restaurant”.

Per la seva part Pedro Rosell, tutor dels alumnes del GM de Gestió de Vendes i Espais Comercials a Bauhaus, explica que una part important de la seva feina és “orientar-los, donar-los una bona acollida a l’empresa i donar-los també tota la formació que sigui necessària en els diferents àmbits de la nostra feina”. Rosell assegura que en el cas dels alumnes de l’FP dual “a més de la titulació acadèmica tots ells assoleixen uns coneixements pràctics que suposen un gran avantatge davant altres persones que no els tenen”.

Silvia Lázaro, enòloga de les Bodegues Vi Rei i tutora dels alumnes del GS de Vitivinicultura creu que és important mostrar als alumnes “la realitat del dia a dia” d’un món que moltes vegades desconeixen. En el cas de les bodegues, Lázaro afirma que “molts alumnes arriben aquí sense tenir gaire idea de vins i acaben sabent tota la feina que hi ha darrera una botella, des de l’entrada del rem fins a la sortida de la botella per a la seva comercialització”.

El gerent d’Instal·lacions Elèctriques Sebastià Ginard i tutor dels alumnes del GM d’Instal·lacions elèctriques i automàtiques, el campaner Miquel Ginard tot i que aquest passat 2021 han tengut el seu primer alumne d’FP dual treballant amb ells, assegurà que “la teoria és molt important però aquesta ha d’estar molt ben lligada amb la pràctica”, i això és el que s’aconsegueix a través de l’FP dual.