Nova oferta formativa pel curs 2024 – 2025

La Conselleria d’Educació i Universitats ha ampliat l’oferta formativa pel programa de Formació Professional en règim Intensiu. En concret, s’han programat set nous cicles entre Mallorca i Eivissa, el que suma un total de 34 cicles educatius.

Per primera vegada el Grau Superior de Direcció de Cuina, el Grau Superior de Gestió d’Allotjaments Turístics i el Grau Superior d’Automoció es poden cursar en règim intensiu. Pel que fa als graus de cuina i allotjaments turístics es podran cursar a l’IES Calvià. Mentre que el grau d’Automoció és ofertat pel CIFP Politècnic de Llevant, a Manacor.

Amb el Grau Superior de Direcció de Cuina l’alumnat aprendrà a dissenyar i definir els processos de producció d’una cuina, a determinar l’estructura organitzativa, els recursos, dissenyar l’oferta, fixar preus, estandaritzar processos, entre altres. Al finalitzar els estudis, podrà treballar com a director/ d’aliments i begudes, de cuina, cap de cuina i/o encarregat d’economat. I, en cas de voler continuar els estudis, podran accedir a cursos d’especialització, un altre grau de Formació Professional o accedir a la Universitat.

El Grau Superior de Gestió d’Allotjaments Turístics forma a professionals que puguin ser capaços de coordinar els serveis propis d’allotjaments turístics, analitzar el mercat i comercialitzar l’establiment, controlar i supervisar el departament de recepció, etc. Tot plegat, els permetrà desenvolupar les funcions de: subdirector d’allotjaments turístics, cap de recepció, cap de reserves i/o coordinador de qualitat.

El Cicle Formatiu de Grau Superior en Automoció és una formació tècnica de nivell superior que se centra en l’aprenentatge dels coneixements i habilitats necessaris per treballar en el sector de l’automoció., com la realització de prediagnòstic pels problemes de funcionament de vehicles, diagnòstic d’averies, taxacions, gestió d’un taller, etc. Una formació amb la qual els alumnes podran aspirar a treballar de: cap de l’àrea d’electromecànica, cap taller de vehicles de motor, encarregat d’ITV, perit taxador de vehicles i/o encarregat d’àrea de recanvis, entre altres.

A més, alguns centres han ampliat la seva oferta formativa i ofereixen, a les seves instal·lacions, nous graus. Tota la programació es pot consultar a: fpintensivaib.com/titulacions